Португалия и Турция са най-добрите дестинации в Европа за инвеститорите,

...
 Португалия и Турция са най-добрите дестинации в Европа за инвеститорите,
Коментари Харесай

Португалия и Турция - най-добрите пазари за инвеститори в имоти, отдавани под наем

 Португалия и Турция са най-хубавите дестинации в Европа за вложителите, които купуват парцели за отдаване чартърен, демонстрират данните от ново изследване на онлайн портала TheMoveChannel.com.
Порталът е проучил на кои пазари има най-силно търсене на парцели чартърен, тъй че да дефинира и водещите пазари за вложителите.

Швейцария да вземем за пример е страната в Европа с максимален дял на наемателите, демонстрират настоящите публични данни на европейската статистическа работа Евростат. Почти 6 от всеки 10 семейства в страната са чартърен.

На второ място е Германия с към 50% дял на наемателите, следвана от Австрия и Турция.

Висок е делът и на наемателите във Англия – над една трета от семействата, само че държавното управление стартира да спъва вложенията в парцели, отдавани чартърен, с цел да противодейства на спекулации поради дефицита на жилища. Така отпаднаха данъчните облекчения поради платени лихви по ипотеки на парцели, отдавани чартърен, както и отстъпките при гербовия данък, плащан от купувачите.

Що се отнася до доходността, най-висока е тя в Молдова, демонстрират данни на онлайн изданието Global Property Guide. Собствениците в страната могат да чакат 10% рентабилност от парцел, отдаван чартърен.

На второ място е Украйна с малко над 9%, а на трето – Черна гора със 7,53%. Следва Ирландия със 7,18% и Унгария с 6,42%.

В топ 10 на пазарите с най-висока рентабилност от отдаване на жилища чартърен влизат и Хърватска и Румъния, само че там под 10 на 100 от популацията са наематели. Т.е. притежателите се конкурират за дребен дял от хората на свободния наемен пазар.

В последно време Испания е страната с взрив на пазара на парцели, купувани за инвестиция и отдаване чартърен, показва изданието. Наемите в шест района на страната към този момент регистрират нови рекордно високи стойности поради и че Испания към момента удържа позициите си на най-популярна туристическа дестинация в света.

Представянето на наемния пазар в страната обаче остава неравномерно, както и възобновяване на цените при сделките. Възстановяването е очевидно най-много във водещите градове, където може да се чака и най-висока рентабилност.

Същевременно Франция също се подрежда измежду страните с най-хубава рентабилност от наеми, само че на ваканционни парцели.

Италия, която е извънредно известна измежду купувачите на парцели, обаче разочарова с рентабилност от малко над 2%.
По публикацията работиха: Миглена Иванова, редактор Веселина Василева
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР